08

nedjelja

lipanj

2008

Jesmo li zajednica?

Što nam govori Sveto Pismo o pravom zajedništvu?

Ako u svjetlosti hodimo,
kao što je On u svjetlosti,
imamo zajedništvo jedni s drugima.

(1 Iv 1, 7a)



U mnoštva onih što prigrliše vjeru bijaše jedno srce i jedna duša. I nijedan od njih nije svojim zvao ništa od onoga što je imao, nego im sve bijaše zajedničko.
(Dj 4, 32)



Ljubav nehinjena! Zazirite oda zla, prianjajte uz dobro! Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem! U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite! U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!
(Rim 12, 9-11)



Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti. Kao po danu pristojno hodimo, ne u pijankama i pijančevanjima, ne u priležništvima i razvratnostima, ne u svađi i ljubomoru, nego zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom i, u brizi za tijelo, ne pogodujte požudama.
(Rim 13, 11-14)



Složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni, jedne misli budite; nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego - u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe; ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!
(Fil 2, 1-4)



"Probudi se, ti što spavaš, ustani od mrtvih i zasvijetlit će ti Krist." Razmotrite dakle pomno kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri! Iskupljujte vrijeme jer dani su zli! Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja! I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego - punite se Duhom! Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu! Svagda i za sve zahvaljujte Bogu i Ocu u imenu Gospodina našega Isusa Krista!
(Ef 5, 14-20)
Vraćajmo se često mislima i srcem na ove riječi... Potrudimo se da te osobine i savjeti postanu naša radosna stvarnost, Bogu na slavu, a nama na spasenje! sretan
Posvijestimo si - naša zajednica mladih je stalno potrebna molitve... Odlučimo se i odvojimo svakodnevno koji trenutak, smirimo se pred Bogom i izmolimo iskrena srca Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, da naše zajedništvo istinski jača i počiva u Kristu...

<< Arhiva >>